Най-успешният клубен треньор у нас Георги Василев даде интервю за предаването Гол линия, в което говори за своите очаквания от интересните мачове в Шампионската лига, както и за своето положение в момента.

Гочето призна, че отдавна е отписан от футболните специалист в България и не очаква да получи показа за селекционер на националния отбор.

Относно двубоя между Панатинайкос и Анортозис, спецът заяви: „Чувствам се съпричастен към Анортозис, тъй като съм работил там. Анортозис е израснал много, вропейски отбор с европейски стил на игра и с много южняшки оттенък. Самочувствието не им пречи в двубоите да се представя на едно добро ниво”.

„Анортозис знае, че трябва на чужд терен да решава доста неща. В началото не са и мислили за такова нещо”.

„Надявам се проблемите в Гърция да не попречи за провеждането на мача, всичко е нажежено, чета изданията и виждам, че гръцкият народ преживява сериозни проблеми. Футболът за тях е много голямо преживяване и смятам, че всичко ще бъде нормално”.

За Челси – Клуж: „„Румънците повече говорят, отколкото да се противопоставят на Челси. Не подценявам класата на румънския футбол, но в Англия в момента първенството се играе на друго ниво. 100% съм убеден, че Челси ще победи Клуж”.

За Рома – Бордо: „Рома се е класирала, италиански отбор, знаем, че в такива случаи подхождам много прагматично с оглед на техните интереси. От тази гледна точка мисля, че Бордо има шанс”.

Относно себе си, Гочето сподели: „Няма нищо около мен, чета за големи промени и амбиции на мои колеги около националния отбор или клубни, при мен всичко ще дойде постепенно”.

„Постоянно се коментира идеята за чужд или български специалист, аз не мога да си променя мнението – чужд трябва да е класен, на ниво, което обаче изисква и финансови ресурси”.

„Има треньори под път и на път, другото е въпрос и на класа. Отдавна са ме отписали футболните специалисти в България, дълго ме спрягаха преди, но само за колорит”.

„Моето място е там, където се създават футболисти. Имаше един период, в който можех да избирам. Сега съм в период, че където и да се появи бих се хванал”, допълни Гочето.