Международен треньорски футболен семинар "KELME България 2022" ще се състои на 18-и и 19-и април 2022 година в хотелски комплекс "Царско село" в град София. Целите на събитието са представяне на съвременните тенденции, перспективи и насоки за усъвършенстване на тренировъчния процес, както и създаване на нови контакти. Организатори на семинара са Българската треньорска школа по футбол към БФС в партньорство с компанията "Буцефал Спорт".

Основният фокус по време на работните срещи ще бъде обсъждането на индивидуални тренировки по постове, концепция на германски детско-юношески школи за изграждане на футболисти от 12-годишна възраст до мъжки футбол, работа за подобряване на бързината, тактически теми по работата на Хосеп Гуардиола и Марсело Биелса.

Сред лекторите е и Петер Шрайнер - футболен треньор с над 25-годишен стаж, бивш главен координатор на детско-юношеската школа на Шалке’04. Сред най-известните футболисти, тренирали под негово ръководство са Месут Йозил, Мануел Нойер, Юлиан Дракслер, Бенедикт Хьоведес, Макс Майер, Лерой Сане. 68-годишният германски специалист е автор на множество книги и лектор в над 30 държави на пет различни континента.

Другите лектори с активно участие са Филип Дам, Ралф Язер и Атанасиос Терзис.

Филип Дам работи като треньор за индивидуална подготовка в школите на Майнц 05, Кайзерслаутерн и Хофенхайм. Има сериозен опит като спортен директор и треньор на ФФК Франкфурт в женската първа Бундеслига. В момента е помощник-треньор за представителния отбор на Шандон Тайшан. Язер е основател и директор на Speedclub разработил системата Speedmatrix. Бивш треньор в Мюнхен 1860. Терзис е работил в редица професионални и юношески отбори, автор е на 18 книги на футболна тематика.

Началото на семинара е на 18-и април (понеделник) от 9.00 часа, като преди това ще става регистрацията и попълванена формулярите на участниците. Организатор от българска страна е Николай Илиев, един от младите и перспективни специалисти, които работят в германската футболна система.