Заместник шефът на съдийската комисия Костадин Гергинов заяви на тържеството на родните арбитри, че претенциите на Левски и Литекс за реферски грешки в мачовете за купата на България срещу Черно море и ЦСКА са основателни.

„Претенциите на Левски и Литекс за съдийски грешки, които са повлияли на крайните резултати в мачовете им за купата на България срещу отборите на Черно море и ЦСКА са основателни. Тези грешки определено повлияха на изхода на мачовете. Мога само да кажа, че безкрайно много съжалявам за всичко това”, коментира заместник шефът на съдийската комисия.

„Денят въобще не е хубав за съдийството след всичко, което се случи. Имаше съдийски грешки в мачовете за купата. За съжаление сами си помрачихме празника с тези грешки”, каза още Костадин Гергинов.

„Левски определено беше ощетен във Варна, но вече не можем да върнем времето назад. Поуките си остават за нас. А и никога, ние съдиите не можем да угодим на феновете”, добави един от босовете на съдийството у нас.

„Нищо не можем да предприемем преди да разберем решенията на Изпълкома, който есвикан заради съдийските проблеми. Никой от не се е свързал с мен, никой не ми епредлагал нищо. Когато има решение на Изпълкома тогава ще коментирам”, така Гергинов отговори на въпроса дали някой му е предлагал да замени Димо Момиров начело на Съдийската комисия.

Той не уточни защо шефът му Димо Момиров не присъства на награждаването на най-добрите арбитри.

„Когато на Любе Спасов му предложиха да работи за съдийството защо отказа? Лесно е сега да стоиш отстрани и да даваш акъл. Лесно е сега да се протестира и да бяга от отговорност. Нека да дойде и да работи”, каза Гергинов по адрес на бившия арбитър, който пък отказа да връчва награди в знак на протест срещу съдийството на Станислав Ставров на мача Черно море – Левски.