АПОЕЛ Никозия спечели дербито на кипърското първенство, надделявайки с 2:1 над Пафос и с днешния резултат го свали от върха в класирането. Българският полузащитник Георги Костадинов игра пълни 90 минути и отново показа най-високо ниво. Двата гола за успеха на гостите от Никозия вкара босненецът Матео Сушич, който откри резултата в 15-ата минута и удвои в 45-ата. Домакините върнаха един гол чак в добавеното време на мача чрез бразилеца Жуниньо.

За съдия на дербито между беше извикан Лука Пайрето от Италия, който показа по един червен картон в двете посоки. За домакините в 59-ата минута беше отстранен Мамаду Кан, а от АПОЕЛ Хосе Креспо в 72-ата минута пое към съблекалнята.

В 14-ата минута финландецът Валакари намери шведа Муамер Танкович, който обаче пропусна отлична възможност за Пафос. И само минути по-късно Сушич откри резултата с глава, засичайки центриране на Вияфанес от ъглов удар. В последната минута стана 0:2 по почти идентичен начин. Вияфанес подаде от корнер, Лаша Двали свали топката с глава и този път Сушич с крак удвои. Началото на второто полувреме беше за Пафос, но устремът им се стопи в 59-ата минута при червения картон на африканеца Кан.

С днешния резултат жълто-сините събират 33 точки след 14 кръга и оглавяват класирането за първи път от 1135 дни насам. 2-и е ФК Пафос с 31, а с 31 от днес е и АЕК Ларнака, който спечели с 1:0 при гостуването на Докса Катокопия. Победата днес е осма подред за най-успешния кипърски клуб.