В Национална футболна база „Бояна“ се проведе годишното Общо събрание на Сдружение „Българска асоциация на футболните агенти“ (БАФА). 
 
На него бяха обсъдени конкретни предложения и позицията на БАФА във връзка с предстоящото въвеждане на нов правилник на ФИФА, касаещ дейността на футболните агенти. Членовете на БАФА изразиха солидарност с позицията на своите колеги от Европейската асоциация на футболните агенти относно важността на приемането на такъв правилник за регламентиране и защита на дейността на агентите. В същото време БАФА е готова да подкрепи всички усилия на европейската асоциация, чрез преговори и юридически действия, с цел постигане на най-благоприятни за агентите условия за упражняване на професията в световен мащаб. 
 
Общото събрание на БАФА беше открито от изпълняващия дейността президент на БФС Михаил Касабов. Специално участие от БФС взе Борис Станков – член на Комисията на УЕФА по статута и трансфера на играчите и за агентите.
 
На 13 февруари в Цюрих ще се проведе Общо събрание на Европейската асоциация на футболните агенти, на което ще бъде гласувана единна стратегия за отстояване интересите на футболните агенти. От БАФА очакват мнения и предложения на имейла на асоциацията: bgfootballagents@gmail.com в срок до 20.01.2020 г.