Футболният отбор на Гонг подчини миналогодишния шампион в медийната лига – Спортал. „Черните пантери” удариха съперника с традиционния резултат в последно време 2:1.

Селекцията, водена от Сашо Диков, бе твърдо решена да се реваншира на многобройните си симпатизанти. След позорното фиаско в лицето на загубата от Меридиан мач, момчетата с черни екипи се развихриха.

Головата сесия в мача стартира след виртуозна асистенция на Кирил Лулев. Енергичният полузащитник уцели Емил Евтимов в коляното и Гонг поведе. Двамата на практика се превръщат в копие на дуета Дарко Тасевски-Гара Дембеле.

Класният състав на Спортал съумя да изравни вкарвайки един от редките голове в мрежата на Веско Вълчев. Вратарят в момента се намира във формата на живота си.

В края на първата част тимът на Гонг сътвори и едно от най-красивите неща от началото на кампанията. „Белия Дембеле” – Емил Евтимов направи магичен пас с пета, влезлият като смяна Ясен Гинев – Пинто търкулна подло точката във вратата на противника. В крайна сметка това се оказа и последния гол в двубоя, въпреки че и двата отбора имаха някои шансове за попадения.

След почивката играта леко загрубя. Жертва на емоциите стана бранителят Румен Пенчев, който изгоря с два жълти картона. Мястото му на терена в отбрана зае Стефан Стоянов. Иво Йовчев пък пострада при един инцидент в средата на терена, но след кратка почивка се върна на терена, тъй като стисна зъби.

Успехът качи тима ни на четвърто място във временното класиране. Гонг се очертава като отбор неприятен за срещане. Силата на нашите момчета изпитаха качествени състави като – БНТ, Ринг и Спортал.