Българският шампион по футбол при жените - Локомотив Стара Загора се подсили с четири нови футболистки за предстоящите битки в Европа. В четвъртък в Скопие (Република Северна Македония) отборът започва в квалификациите в женската Шампионска лига.
 
Последното ново попълнение е една от най-добрите защитнички в България и капитан на НСА - Нора Димитрова. Преди това бяха привлечени три чужденки.
 
Защитничката Анастия Илина идва от украинския клуб Шахтьор Донецк. Преди нея договори подписаха две молдовски състезателки - Надин Колесниченко и Лаура Рус, които идват от третодивизионния италиански Апулия Трани. 
 
Локомотив Стара Загора прекъсна дългогодишната доминация на НСА в женския футбол в България. Отборът е в група 9 заедно с Динамо (Минск, Беларус), СКН Санкт Пьолтен Фрауен клуб (Австрия) и Люботен (Република Северна Македония). Именно Люботен е домакин на минитурнира, а мачовете ще се играят в Скопие. Регламентът предвижда четирите отбора да бъдат разпределени в две полуфинални двойки, а победителите да се срещнат на финал. Така само първият отбор от тази група отива във втория квалификационен кръг на Женската Шампионска лига.
 
Жребият отреди Локомотив (Стара Загора) да срещне най-напред Динамо (Минск), а срещата е на 18-и август (четвъртък) от 12.00 часа. В другия мач излизат домакините от Люботен и австрийките от Санкт Пьолтен, като победителите ще спорят за квотата за втория кръг.
 
В първия кръг има 11 групи на шампиони и 4 групи на отбори, които са на 2-о или 3-о място в своята лига, намираща се по-високо в подреждането на УЕФА. 15-те победителя от тези групи влизат във втория кръг, където ще се съберат общо 24 отбора. 12-те победители от този втори кръг попълват групите на същинския етап на женската Шампионска лига заедно с още четири отбора, които чакат там по коефицент.