Утре, 6.06, в КК Албена започва първият Открит Балкански турнир по футбол за футболни рефери. Състезанието ще се проведе на стадион “Албена 1”. Патрон на турнира е президентът на БФС Борислав Михайлов. Нашата страна ще участва с два отбора-първи тим/представителен/ и втори- съставен от футболни рефери от Варна, Бургас и други черноморски градове. Тази вечер е техническата конференция. Срещите са на 6, 7 и 8 юни. Първите мачове и през трите дни са от 15.30 ч., а вторите от 17.30 ч.

Участват националните отбори на България, Кипър и Румъния. Идеята на организаторите - Асоциация на футболните рефери у нас, БФС и КК Албена е следващата година турнирът да бъде значително по-силен и с участие на доста повече държави. Ще има три индивидуални награди- най-добър вратар, най-добър защитник и голмайсотр. Отделно ще бъде връчена купа “Феър плей”.

Официалното закриване на турнира е в неделя от 22.30 ч. в летния клуб “ЧАС ПИК” във Варна. Там ще бъдат раздадени и наградите.

В рамкине на Балканския турнир по футбол ще се проведе и състезание по плажен волейбол между реферите участващи в проявата. Там отделно ще бъде връчен приз на най-добрите.