Футболните феновете са били сред най-активните участници в сблъсъците пред парламента. Голяма част от привържениците бяха на предна линия и влязоха в жестока саморазправа с органите на реда. Група футболни фенове атакува полицаите с железа и снежни топки, а вследствие на сблъсъците се оказа, че има и ранени.

Около 2000 души бяха протестиращите пред парламента. Жандармерията нахлу на площада пред Народното събрание и започна с палки и щитове да разпръсква хората. Два от прозорците на парламента бяха счупени от протестиращите.

По-рано групичка от 100-200 души футболни фенове се сблъска с полицаите, охраняващи протеста. Феновете се опитаха да измъкнат заграждения и ги хвърлиха върху жандармерията. Няколко жандармеристи са пострадали, след като били замервани с камъни и бутилки, както и бомбички, които се използват на футболни мачове.

Двама футболни запалянковци са постъпил в спешното отделение на „ИСУЛ" рани по главата, получени от полицейски удари по време на протеста. Пред Дарик радио те заявиха, че при сблъсъците са пострадали още много техни приятели.

Зам.-кметът на Столична община Юлия Ненкова издаде заповед за прекратяване на провеждащия се протест пред сградата на парламента. Заповедта е издадена след получено в Столична община писмо от МВР за постъпил сигнал на горещата линия на Дирекция „Противодействие на тежката и организираната престъпност” при Главна дирекция „Криминална полиция” от администратор на интернет сайт, с което се огласяват намерения за взривяване на самоделно взривно устройство по време на протестните действия пред сградата на НС. Решението е взето след 30-минутен телефонен разговор между кмета на столицата Бойко Борисов и гл. комисар Павлин Димитров.

Столична община е поискала от главен комисар Павлин Димитров да извършват проверка за истинността на сигнала.