Национална футболна база "Бояна" ще бъде домакин на турнира „7:0 за хората срещу зависимостите" от 23 до 25 октомври. Официалният старт на събитието ще бъде даден с пресконференция, в която ще вземат участие представители на ръководството на БФС, заместник-министърът на младежта и спорта Николай Павлов, заместник-министърът на здравеопазването Светлана Йорданова, Станислав Ангелов – директор на школата Левски–Раковски и Росица Начева – началник на отдел, дирекция "Промоция на здраве, профилактика на болести и зависимост". 
 
Пресконференцията ще се проведе в амфитеатралната зала на Национална футболна база "Бояна" утре от 16:00 ч. и на нея са поканени всички представители на медиите.
 
"В програмата на лагер-сбора "7:0 за хората срещу зависимостите" са заложени дискусии, уъркшопове и тренировки, както и мини турнир по футбол. Идеята на проекта е да използва страстта на България към футбола, за да заинтригува и вдъхнови младите хора да изградят по-добър живот за себе си и да обединят общностите, в които живеят. Основната цел е да се създадат условия за преодоляване на социалните граници по отношение на зависимите хора, предотвратяване на рисковото поведение и повишаване на мотивацията за трезвен начин на живот чрез спорт и обучение.
 
Инициативата се провежда от ежегодно от 2015 г. и в нея са взели участие общо 688 души. В проекта участват не само жители на България, но и представители и организации от други държави. Тази година, за разлика от миналата, поради ситуацията с COVID-19, в проекта участват само български граждани, а общият брой на участниците няма да надвишава 50 души. Проектът се организира от сдружение "Реванш" и МПА "Свобода" в партньорство с БФС, Столична Община, Левски-Раковски и асоциация Солидарност.", пише още официалният сайт на БФС.

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.