Детска футболна школа, която ще носи името на славния английски Ливърпул, започва да функционира във Варна. В нея ще тренират деца от първи до седми клас, които ще бъдат разпределени в съответните възрастови групи, които ще бъдат седем на брой, поясниха инициаторите. За момента тренировките и заниманията с малчуганите ще се състоят на терените на местния футболен клуб Спартак, както и тези на Техническия университет във Варна.

Подготовката в школата ще бъде водена по специални програми на клубове от Европа, като в момента организаторите разполагат с методика и видео материали от тренировъчния процес в детската школа на руския Зенит Санкт Петербург.

Таксата за участие в школата ще бъде в размер на 30 лева, а тренировките започват веднага щом се сформира достатъчно голяма група от съответната възраст.

"Целта ни е в началото да приобщим малчуганите към спорта и да ги откъснем от заседяването пред компютрите, а по-големите и от посягането към цигари, алкохол и наркотици. Има много деца, които желаят да тренират, но поради една или друга причина не го правят. Няма да върнем никого, независимо от това дали е с наднормено тегло или не", коментираха организаторите.

За повече информация и записвания: тел. 0885 44 50 69