Кризата в школите на футболните грандове отвори нова ниша за развитие на детско- юношеския спорт от страна на ентусиасти и хора, които въпреки ценза и образованието си не попадат в полезрението на босовете.

Един от хитовете този сезон ще бъде новата футболна академия „Интер-София” за момичета и момчета от 7 до 14 годишна възраст. Официалния старт е на 1-ви ноември на стадион „Академик”, кв. Редута. Тренировките по програма ще бъдат всеки ден от понеделник до петък. Сутрин заниманията са от 9.00 до 10.00, а следобед от 14.00 до 15.00часа. Предвидена е възможност и за единични занимания, ако програмата на детето е твърде натоварена. Цените са същите като тези, които събират столичните клубове, но разликата е, че хората, ангажирани с проекта обещават отношение и разбиране към всяко едно дете, като се изключва варианта за връщане и отказване на децата, които се запишат, дори и да не показват талант и супер форма в началото на тренировъчния процес.

„Най- важно е да възпитаме любов към играта. Да покажем добро отношение и разбиране към всяко дете. Дори и да не станат всички професионални футболисти, ще възпитаме качества, които ще им бъдат от огромна полза във всяка една сфера от живота.”- сподели пред Гонг двигателят на проекта Иван Атанасов.

Той е признат треньор с дългогодишен опит в професионалния футбол у нас и в чужбина, със защитен „УЕФА- ПРО” лиценз.

Иван Атанасов показа пред Гонг плановете си за тренировки по съвременна методика на водещи европейски футболни школи. Вече са закупени и специални помагала, които ще се ползват за физическа подготовка и усвояване на специфични технически умения.

„Искам най- доброто за децата от нашата школа. Разработваме и вече имаме много варианти за различни игри, за да бъде интересен и атрактивен тренировъчния процес за децата.”- разказва още ентусиазирано Атанасов при гостуването си на Гонг.

Записванията са на стадион „Академик” в кафенето до входа от 22.10. до 31.10.2011 включително. Естествено, че желаещи няма да бъдат връщане дори и при старта на школата.

Вече около 20 столични училища са се запознали с програмата, предстоят обиколки на още, потвърди треньорът.

Очевидно това е един от изходите от футболната криза у нас- създаване на школи от хора, които искат и имат желание да работят с деца.

„Трябва да обичаш професията си и да бъдеш психолог. Иначе не се получава и резултатите са налице.”- коментира Атанасов.

Децата трябва да идват на тренировка с усмивка и да си тръгват така- това е философията на новата футболна академия. На добър час!