22-годишният футболист Радостин Нгуен се е явил доброволно за даване на обяснения в столичното 5-то районно управление на полицията, съобщиха за Дарик от полицията. Младежът бил заедно с майка си. Той бе издирван за побой над 17-годишен ученик пред заведение в Бургас. Освен своя разказ за случилото се в ранните часове на 11 февруари пред бургаската дискотека, той е предоставил в полицията и адрес, на който да бъде открит, ако това се изисква от започналото разследване. 

Радостин беше издирван от полицията след като нападна и рани тежко 17-годишния ученик Илия Стоянов от бургаската гимназия по туризъм. Случката се разиграла пред една от бургаските дискотеки. Момчето е било повалено на земята след три удара в лицето. Още на следващия ден, заедно с баща си, е подал жалба за нападението в полицията. Към нея е приложено и медицинско свидетелство. От МВР реагирали с образуването на производство за лека телесна повреда. Към онзи момент, Илия е бил в стабилно състояние, с леки болки в носа. 

Няколко дни след това обаче състояние му се влошило рязко. Това доведе и до промени в разследването, информира говорителят на Областната дирекция на МВР в Бургас Цветелина Рандева. "Към момента се води досъдебно производство не за лека, а за средна телесна повреда", каза тя. Все още не е ясно дали Радостин Нгуен ще бъде задържан за извършеното нападение. "Това трябва да го каже прокуратурата", заяви Цветелина Рандева. 

Радостин Нгуен

източник: facebook

Междувременно стана ясно, че на Илия му предстои втора операция. Той все още се намира в изкуствена кома в УМБАЛ - Бургас. Момчето трябва да бъде изведено от това състояние до няколко дни, информираха лекари от лечебницата. Според тях, към този момент кръвният център в Бургас разполага с достатъчно кръв. Ако количествата намалеят и се наложи ново преливане, ще бъде организирана нова кампания за намирането на кръводарители.

Само за ден над 50 души в Бургас дариха кръв за пострадалия Илия, тъй като той загуби много кръв след получени усложнения от ударите на Радостин.