Тридесет и две годишният Явор Поптошев - футболист от софийския тим по футзал Лозенец Юнайтед е тримилионният пътник, който кацна на Летище София днес. Той бе посрещнат на новия Терминал 2 лично от министъра на транспорта Петър Мутафчиев и изпълнителния директор на летището - Пламен Станчев.

Поптошев пристигна с полет на "България Ер" от летище Хийтроу - Лондон. Министър Мутафчиев и Пламен Станчев му поднесоха възпоменателна монета на Летище София, покана за безплатно ползване на бизнес салоните на летището за една година напред, празнична монетна колекция на БНБ от позлатени монети, новогодишни късмети и бутилка шампанско с гравиран надпис "Летище-София - тримилионен пътник 2008 г.".

Самият пътник бе силно изненадан от камерите и армията репортери, които го посрещнаха на Терминал 2. Каза, обаче, че капитанът на полета е предупредил пътниците на самолета, че сред тях е тримилионният.

Отборът на Лозенец Юнайтед е един от най-старите аматьорски тимове в София с активна състезателна дейност. Почти от създаването си отборът се състезава в Столичната лига по футбол в зала, а няколко пъти е участвал и в открити турнири в Западна Европа. През този сезон Лозенец Юнайтед е един от трите отбора в Столичната лига, който все още не е допуснал поражение.

Още любопитни новини!