Огромно нещастие сполетя участника в Югоизточната Трета лига – Розова долина. Звездата на отбора Емил Рачев е издъхнал в съня си снощи едва на 28-годишна възраст, предаде агенция БЛИЦ.

Печалната развръзка идва само часове след съботния мач на „розите” срещу Созопол в Казанлък (загубен с 1:2). Във въпросната среща Емил Рачев е асистирал за попадението на своя тим и дори ударил греда.

БЛИЦ се допита до познати на футболиста, които споделят, преди години Рачев е имал сърдечни проблеми. Оценката на лекарите била, че те не са сериозни и не застрашават футболната му кариера.

Преди началото на сезона починалият, както и всички футболисти от отбора на Розова долина, са минали задължителните медицински изследвания. Резултатите на Рачев били много добри, в това число и направената електрокардиограма.

Емил Рачев е роден на 9 април 1990 година в Казанлък. В кариерата си е носил екипите на Берое, Нефтохимик и Черноморец „Поморие”. Погребението му ще се състои в неговия роден град утре от 14 часа.

Целият екип на Gong.bg изказва искрените си съболезнования на семейството, близките и всички, които страдат от загубата на Емил Рачев! Поклон пред паметта му!