2400 лева бяха събрани за децата от SOS Детски селища България от първия благотворителен футболен турнир организиран от SOS Детски селища България със специалното съдействие на Министерство на физическото възпитание и спорта. Игрищата на стадион "Академик" в столицата бяха домакин на надпреварата.

Под мотото "Аз съм част от ОТБОРА!" събитието събра представители на Министерството, представители на медиите, момчетата и момичетата от младежките домове на Сдружението в София и Велико Търново и служители на фирми, трайно подкрепящи дейността на SOS Детски селища България - УниКредит Кънсюмър Файненсинг АД, Мобилтел ЕАД, ЗК Уника АД, Джонсън Контролс Електроникс България ЕООД и Телерик АД.

Футболен турнир събра 2400 лева за децата от SOS Детски селища България

В началото на турнира бяха сформирани отбори, всеки от които включваше по един представител на всяка от фирмите и организациите-участнички. Така, надпреварата не се превърна в междуфирмено състезание, а турнир, в който играчите създадоха нови взаимоотношения и приятелства в рамките на новосформираните отбори, спазвайки принципите на толерантност, равнопоставеност и феърплей. Патрони на турнира бяха спортният министър Свилен Нейков и футболната легенда Красимир Балъков.

Надпреварата бе открита от главния секретар на Министерство на физическото възпитание и спорта Любомир Василев, който бе категоричен, че турнирът ще стане традиционен. С нелеката задача по организацията пък се бе нагърбил главният експерт в МФВС Цветан Георгиев. Бившият елитен футболен рефер и останалите организатори подготвиха един незабравим ден за момчетата и момичетата от младежките домове в София и Велико Търново.

Футболен турнир събра 2400 лева за децата от SOS Детски селища България