ПФК "Арда" (Кърджали) и десетки деца от града станаха част от поредното събитие по проекта "Младите хора – Бъдещето на България – това сме ние“ на Асоциация “Докосни дъгата” по програмата за хазарта на Министерство на младежта и спорта.

Стадионът посрещна тази сутрин над 100 младежи, като домакините се бяха постарали спортното мероприятие да заприлича на един истински футболен празник, в който емоциите бяха последното липсващо нещо.

Като официални гости събитието уважиха Ангел Стойков (селекционер на националния отбор за младежи до 19 г), легендарният Георги Димитров – Джеки, председателят на Областния съвет на БФС в Кърджали Тургай Али, певицата Теди Кацарова и популярната група RDMK (Rudi, Duli, Muden & Kukusheff).

Последваха приветствени думи от страна на президента на ФК "Арда" Петър Пешев, който поздрави всички присъстващи и пожела на младежите да се забавляват и да станат добри футболисти.

Така дойде дългоочакваният миг за всички деца. На игрището се срещнаха ученици и футболисти, които проведоха съвместна тренировка под наставленията на старши треньора Стойчо Стоев и екипа му. Младите кърджалийци имаха страхотния шанс да покажат своите умения пред звездите на клуба Иван Грънчов, Венцислав Христов, Веселин Марчев, Венци Бенгюзов, Беркай Халил, Архан Исуф, Димитър Макриев, Пламен Крумов и Лукас Мартинс, които се раздадоха от сърце, за да зарадват момчетата и момичетата.

За най-добрите на терена имаше медали и сертификати за участие. След края на тренировката Петър Пешев, Ангел Стойков и Георги Димитров – Джеки отличиха най-добрите вратар, защитник, нападател, както и най-добрите изпълнители на дузпи.

След края на спортната проява програмата продължи с концерт.