В периода 27 Февруари – 3 Март 2021 година се проведе вторият пореден GFS футболен лагер по методологията Боавен и лично в присъствието на френския специалист Робер Боавен, който беше в София във връзка с кампа. В лагера взеха участие 45 деца на възраст между шест и 13 години, които показаха значими футболни умения, амбиция и сериозен потенциал.

Организатор на събитието беше международната платформа за млади футболисти GFS Sports, която доведе именития френски специалисти, за да запознае българските треньори със своите методи. Организаторите дори успяха да излъчат на живо част от тренировката на французина и неговия български екип от треньори. 

Оставяме посланието на екипа на GFS Sports в следващите редове, без редакторска намеса:

Футболният Семинар по Методиката Боавен събра повече от 30 треньора от цялата страна на ниво детско-юношески и мъжки футбол в рамките на 3 дена интензивно обучение на терен.

Мосю Робер Боавен демонстрира своята методология, която допълва отборните тренировки с цел да изгради конвертируеми играчи, чиято футболна палитра става по-обогатена и разнообразна.
 
Тридневната програма по време на обучението беше богата и засегна доста важни теми от чисто спортно-техническо естество, както и менталната подготовка на футболиста с цел оптимално представяне в тренировките и мачовете.
 
Темите бяха, освен презентацията на Методологията Боавен, идентифицирането на таланта, изготвянето на стратегия в унисон с развитието на играча, неговите характеристики, неговата позиция и потенциал, прилагането на някои техники на менталната подготовка в изграждането на бъдещия шампион и още много.
 
Всички треньори имаха възможността да видят лично набор от упражнения за позициите офанзивен халф, крило и нападател и да си извлекат нужните изводи, които да приложат в тяхната работа с отборите им.
 
Отделно от физическото присъствие на българските треньори имаше и трима български специалисти от Великобритания, които проследиха обучението онлайн като това беше първият в историята Live Streaming от терен по време на семинар на футболна тематика в България. За целта голямо съдействие оказа г-н Красимир Корсачки, който е треньор в Англия и организира предаването на живо на Семинара онлайн. Целият екип на GFS Sport държи да изкаже своите благодарности към Краси за оказаната колаборация, която беше много ценна и е само отправна точка в бъдещото ни партньорство с него занапред.
 
GFS Sport доказа чрез излъчването на живо от терен, че новаторските идеи са заложени в ДНК-то на футболната платформа, която тепърва започва да разгръща своята мащабна дейност в помощ на футболистите, треньорите и скаутите от цял свят.
 
Самият г-н Боавен остана изключително доволен от провеждането на семинара, като заяви следното : „Искрени благодарности на екипа на GFS Sport за създадената организация и цялата логистика по време на семинара. Това беше първият ми семинар в Източна Европа на терен и искам да благодаря на всички български треньори, които се включиха и показаха, че са жадни за нови знания. Надявам се, че ще съумеят да внедрят компоненти от моята методика в тяхната работа и съм сигурен, че ще вървят напред и нагоре по стълбицата на успеха. Партньорството ми с GFS тепърва започва и ще участваме съвместно и в други проекти. Успехи на всички и бъдете здрави, креативни и новатори в треньорската ви дейност“.
 
Като ексклузивен притежател на правата на Методологията Боавен, GFS Sport предвижда и други събития в близките месеци в различни европейски страни.
 
Целият ни екип изказва също своите благодарности към участниците в семинара и ви казваме до скоро !