Новоучредена фондация „Играй с Развитие“, която ще подкрепя основно на клубно равнище развитието на детско-юношеското направление в пет колективни спортни игри у нас – футбол, волейбол, баскетбол, водна топка и хандбал, бе представена официално в София.

Председател на Управителния съвет на фондацията е Александър Александров, а изпълнителен директор – Николай Кръстев. Фондация "Играй с Развитие" е учредена именно по тяхна идея.

"Колективните спортове са солта и пипера в спорта. Те са най-голямата емоция и привличат децата. А избраните спортове са петте най-големи, които са включени в програмата на летните олимпийски игри", обясни Николай Кръстев, главен редактор на списание "Спринт".

"Фондацията си поставя амбициозната задача да подкрепя клубовете в детско-юношеското им направление. Убеден съм, че в българския спорт липсва такава организация", добави Ники Кръстев.

Предвижда се подкрепата да е основно на клубно равнище, като фондацията ще съфинансира проекти, най-вече по закупуване на спортни пособия и екипировка, тренировъчни лагери и участие или организиране в международни турнири у нас и в чужбина.

Клубовете ще могат да кандидатстват с проекти, които ще бъдат оценявани от комисии от специалисти по съответните спортове. Крайното и окончателно решение кои проекти получават финансиране ще се взима от Управителния съвет на фондацията.

Фондация ще подкрепя детско-юношеския спорт в клубовете

източник: Фондация "Играй с Развитие"

Членове на Управителния съвет освен Николай Кръстев и председателя Александър Александров, главен мениджър на Корпорация "Развитие", са още Тодор Иванов, изпълнителен директор на "ЕС Медиа" АД, Антон Попов, изпълнителен директор на БФС и Валентин Николов, търговски директор на Joma България.

"В бизнеса се печелят пари, а тук ще трябва да събираме пари, за да се финансира фондацията. Обръщаме се към спорта за деца като социална отговорност. В началото ще генерираме ощоло 100 хиляди лева, с които ще стартира фондацията", обясни Александър Александров.

Той разкри още, че ще даде свои притежания - спортни екипи на известни български спортист за благотворителен търг. Със събраните средства ще бъде подпомогнато лечението на малкия Стилиян Колев от Сливен, който се бори с коварна болест.

Подробности са талантливия малък баскетболист Стилиян и как можете да му помогнете ТУК

Стилиян се бори с коварна болест, след като бе диагностициран с рядка форма на рак – Синовиален Сарком.

Терапиите в Истанбул ще продължът между 6-8 месеца, като стойността на всяка от тях е 7500 евро.

Дарителска сметка на името на детето е:

IBAN: BG62STSA93000024715835

Bic: STSABGSF

Титуляр: Стилиян Николаев Колев