През изминалата седмица втора група треньори от столичния ФК Национал бе  на стаж в академията на Динамо (Загреб), една от шестте най-добри в  Европа.

Двата клуба започнаха да си сътрудничат през април тази година с помощта на Ивайло Петев, бивш национален селекционер на България и доскорошен  треньор на първия отбор на Динамо. Във втората визита бяха включени и  трима играчи от Национал.

Треньорите на Национал Иван Муртин (U15), Чавдар Славков (2004 и 2006) и  Ганчо Проданов (2010) имаха възможност да се запознаят с тренировъчния  процес на Динамо във втората седмица от подготвителния период за новия  сезон на загребския клуб.

Тримата футболисти от Национал, които бяха включени в групата за стажа  са от набор 2003 (U15). Те тренираха с връстниците си от Динамо (U15) от  понеделник до събота и участваха в един приятелски мач. Футболистите на  Национал се представиха на високо ниво и защитиха името си на едни от  най-добрите играчи в своята възраст, както в София и страната, така и на  Балканите.

Партньорството между Национал (София) и Динамо (Загреб) продължава и ще  се задълбочава.

ФК Национал