Страхотен пример за феърплей имаше в мача между формациите до 19 години на Левски и Берое. Младите "сини" надежди надделяха с 3:0 в тази битка, като в последната минута на продължението старши треньорът им Йордан Петков им нареди да изпуснат дузпа. 

Тя беше, меко казано, спорна и затова наставникът казал на своя футболист Божидар Божилов да бие в аут. Резултатът от този мач нямаше никакво значение и за двата отбора, а реферите се отличили с изключително спорни отсъждания. 

Първите две попадения на Левски също дойдоха след дузпи, реализирани в 30-та и 35-та минути. Но тази в 96-та минута беше просто скандална, като беше дадена за игра с глава на играч на Берое и Йордан Петков заповяда да се изпусне. 

Иначе в този мач младите играчи от Стара Загора излязоха с фланелки в памет на трагично загиналия си съотборник Мартин Ковачев, който почина при автомобилна катастрофа миналата седмица. Той беше един от най-големите таланти на родния футбол и щеше да играе на Европейско първенство това лято, но си отиде твърде рано от този свят.