Фенклубът на Нефтохимик излезе с декларация, в която привържениците настояват за независимост на техния любим тим.

Ето цялото съобщение, изпратено до медиите:

От твърде дълго време, славния ни някога футболен клуб е основа за изграждане и поддържане на клуб с името "Черноморец 919". Ролята ни на сателит и хранилка за този отбор е неприемлива за нас. Считаме, че името и отборът на Нефтохимик са носили достатъчно радост и успехи на Бургас, за да бъдат използвани днес като изтривалка и второразредно депо на "Черноморец 919".

Ние, привържениците на "Нефтохимик", искаме отборът да съществува независим и гонещ собствените си успехи, а не тези на друг отбор. Да се гордеем като фенове на славен клуб с традиции и успехи, каквито нашия отбор несъмнено има. Ето защо сме готови на компромиси, които мислим са достатъчно тежки за нас и същевременно улесняват сегашните собственици на клуба до голяма степен да се отърват от бремето, което очевидно нашия отбор им носи финансово. След като работят против клуба и ясно показват, че той не им е нужен, предлагаме на сегашните собственици на "ФК Нафтекс":

1.Ясно да поставят в медийното пространство условия, при които клубът може да смени собственика си;

2.Готови сме да се разделим със сегашната база, стадион и играчи при една бъдеща смяна на собственика. Нещо, което би трябвало да намали цената на клуба и да превърне продажбата му в реална цел.

В заключение, искаме да добавим недоумението ни за поведението на:

1.Община Бургас и Петрол Холдинг АД за това, че проектът за "Черноморец 919" се базира на унищожаването на нашия клуб. Най-добрите ни футболисти, базата ни и кадрите на "Нефтохимик" бяха прехвърляни без обяснение и без трансферна сума в "Черноморец 919". И за това, че основават изграждането на "Черноморец 919" на разрушаване съсипване и закриване;

2.Футболната общественост и медиите в цяла България, въпреки умишленото и целенасочено унищожаване на футболен клуб, който е прославил града ни и е носил толкова радост на хората, клуб със славна история и верни фенове, те все още стоят безмълвни и с поведението си създават допълнителен комфорт на тези, които разрушават.

Не е късно хората, израснали и прекарали живота си в "Нефтохимик", които ние сме боготворили и подкрепяли безрезервно, да се осъзнаят и да се обединят в една адекватна инициатива заедно със спортните медии за намиране на начин "Нефтохимик" да съществува самостоятелно и достойно и в Бургас отново да има футболни дербита и феновете да могат гордо да разграничават своята футболна принадлежност. Ние не се надяваме, тъй като надеждата за нас отдавна е химера, а пренебрегвайки всякакво

достойнство, молим сегашните собственици да направят една единствена стъпка в интерес на клуба през тези дълги години и да пристъпят към неговата продажба на заинтересувани от съществуването на "Нефтохимик" лица.

Благодарим за отделеното внимание!

От всички привърженици на "Нефтохимик"