Фенклубът на английския Ливърпул в Пловдив организира за четвърта поредна година детски турнир по футбол с участието на 16 отбора. Състезанието ще започне в събота, 18 май в 9:00 часа на стадион „Пловдив” и ще продължи два дни. В турнира ще участват осем отбора от играчи, родени през 2003 година и осем отбора от деца, родени през 2004 година.

Отборите, които ще се включат в надпреварата, са от Пловдив и региона. При десетгодишните участие са заявили тимовете на „Ботев” (Пд), „Локомотив” (Пд), „Марица”, „Спартак”, „Съединение”, „Асеновград”, „Чирпан” и „Пазарджик”. При по-малките ще се включат съставите на „Ботев” (Пд), „Локомотив” (Пд), „Марица”, „Ботев 2002”, „Съединение”, „Асеновград”, „Чирпан” и „Пазарджик”.

Според регламента на турнира отборите ще бъдат разделени на две групи по четири тима, които ще играят всеки срещу всеки и класиралите се на първо място във всяка група ще се срещнат на финал. Очаква се на турнира да присъстват много футболни легенди на гр. Пловдив, а финалните мачове ще се ръководят от бившия международен рефер Атанас Узунов. Турнирът се организира от привържениците на "Ливърпул" в България, със съдействието на община Пловдив и местни фирми.