Отборът на Ботев (село Рупци, област Плевен) беше наказан с предупреждение за лишаване от домакинство, след като ядосани фенове на отбора решиха да подгонят съдиите с лек автомобил, който е навязъл до тъчлинията. Последици за съдията обаче няма, което означава и сравнително леко наказание. 

Също в Плевенско през изминалата седмица двама братя, играещи за отбора на село Горни Дъбник, бяха лишени от състезателни права за по 2 години всеки, тъй като и двамата са удряли в главата главния съдия по време на мача от Западната Б областна група срещу Долни Дъбник, завършил с успех 2:1 за Долни Дъбник. Това са Пламен Иванов Недков и Васил Иванов Недков. Пламен Иванов бе изгонен с червен картон в 15-ата минута на срещата, като още тогава упражни насилие спрямо рефера. След края на срещата заедно с брат си Васил, Пламен участва в грозните сцени, в които реферът бе потърпевш. Техният съотборник Пламен Илиев пък е спрян от футбола за 1 година, след като в мелето е ритнал страничния съдия в бедрото.

Решение на ДК - ОС на БФС- Плевен
На заседание проведено на 24.11.2015г ДК наложи следните наказания на провинили се футболисти:
1. Пламен Иванов Недков -"Лавров"Г.Дъбник -за удар в главата на гл.съдия-чл.26от ДП - ССП-за срок от 2години
2. Васил Иванов Недков -"Лавров" Г.Дъбник - за удар на гл.съдия след футболната среща -чл.26 от ДП ССП-срок от 2 години
3. Пламен Илийчев Илиев "Лавров" Г.Дъбник за ритане на асистент-съдията чл.25 от ДП ССП - срок от 1 година

Наказва с предупреждение за лишаване от домакинство отбора на ФК"Ботев"Рупци-за хвърляне на предмети и навлизане на автомобил до тъчлинията без последствия от предния кръг -чл37 1 б "в" кол2. 

Инцидентът е станал по време на мача от 7-ия кръг на същата Западна Б областна група срещу Чавдар (Садовец), завълшил 4:2.  /БТА