Каменица ФЕНкупа`09 стартира за седма поредна година, предоставяйки уникалния шанс на запалянковците да участват в единствения у нас шампионат по футбол за аматьори.

Новото този сезон е включването в квалификационната схема на всички 27 областни града в България. За първи път Каменица ФЕНкупа ще гостува на Враца, Видин, Търговище, Смолян, Силистра, Разград, Перник, Ловеч, Пазарджик, Кърджали, Кюстендил, Добрич, Сливен, Ямбол, и Велико Търново.

Всеки един от участниците там ще има възможност да се бори за участие във финалите. Според регламентът, изготвен от спортно-техническият директор на турнира Анатоли Илиев, успешно преминалите квалификациите ще се включат в полуфиналите на състезанието, които стартират в началото на май и ще се проведат в 11 областни града.

Важна промяна е и записването. По изцяло нов механизъм регистрацията ще се извършва само онлайн на сайта kamenitzafanclub.com. Записването започва от 20 март и се прави от капитаните на отборите.

Организаторите обещават много положителни емоции, забавление за зрители и участници, игри и бира, и естествено феър-плей.

Голямата награда и този сезон ще е посещение на живо на дерби мач на евро грандовете за тима-победител във финала.

Водещи на шоуто в градовете-участници ще бъде дуетът на Дарик кафе Михаил Дюзев и Иво Райчев.

И тази година почетен председател на Каменица ФЕНкупа`09 е Димитър Пенев, а финалът на шоуто е през септември в София.