Женски футбол, стотици литри бира и фотоконкурс са само част от многото атракции за втория кръг на турнира в София. Селекционер номер 1 на България Димитър Пенев ще даде официален старт на мачовете, които ще се играят в събота на 10-ти май от 12:00 часа на стадиона на НСА. Преди старта на турнира ще има и награждаване на изявени спортни деятели. Програмата включва и демонстративен мач, в който футболни умения ще показват дами. Жените от тима на НСА са единствените българки, участвали в „Купа Европа”.

Най-после организаторите обръщат сериозно внимание и интегрират и нежния пол във вече станалия традиционен у нас футболен шампионат за фенове.

Поради огромния интерес, мачове ще се играят и на 11-ти май в неделя отново на стадиона на НСА. В същия ден ще бъде излъчен и победителят от втория кръг на шампионата в София, който се класира за Големия финал на Каменица ФЕНкупа`08 през септември.

„Огромен интерес има и този сезон. Надпреварата поради тази причина се провежда в два последователни уикенда, като се играе по схема от 256 отбора без квалификации,” сподели спортният директор на шампионата по футбол за аматьори - Анатоли Илиев.

За зрителите на шоуто има ново предизвикателство - състезание за най-атрактивна снимка. Изискването е едно - фотографията да е направена на стадиона.