За осма поредна година фенклубът на английския гранд Ливърпул в Пловдив организира детски футболен турнир. Превърналата се вече в традиционна надпревара ще се състои на 3 и 4 юни на стадион „Пловдив“ в едноименния град. Основен спонсор на турнира е козметичната компания „Рефан България“, която е осигурила специални подаръци за призьорите.

В тазгодишното издание на надпреварата покана за участие са получили 13 тима от Пловдив и региона. Ето кои са те: Локомотив (Пловдив), Ботев (Пловдив), Марица (Пловдив), Спартак (Пловдив), Векта (Пловдив), Пълдин (Пловдив), Кронос (Пловдив), Чавдар (Пловдив), Пловдив Сити, Асеновец (Асеновград), Сопот (Сопот), Орлета (Пазарджик) и Стамболийски.

Турнирът е за деца родени през 2007-а и 2008-а година, а организаторите обещават много добро настроение и незабравими мигове за малчуганите.

„Клубът на привържениците на Ливърпул в България“ е основан през 2009 година в град Пловдив, а първата си подобна инициатива организира само година по-късно. С годините детският футболен турнир придобива все по-голяма известност и получава подкрепа от Община Пловдив и местния бизнес.

Освен родителите на децата, на надпреварата са поканени всички любители на футбола, независимо от своите пристрастия.

Регламент на турнира:

Отборите трябва да са съставени от максимум 20 деца.

1. Отборите се разделят всеки "набор" в две групи – група „А” и група „Б”. Всяка група от по 6 отбора, съставени от 6 полеви футболиста и един вратар. В груповата фаза се играе "всеки срещу всеки" в две полувремена от по 10 минути.

2. Класирането се определя – 3 точки за победа, 1 точка за равен резултат. При равни точки се гледа головата разлика – „голове в +”.

3. При равни точки и „голове в +” се гледат: първо - мача между двата отбора. При равен резултат се взема в предвид показателя - повече вкарани голове. Когато всички показатели са равни се играе бараж. Баражът се играе в неделя (04.06.2017 г. от 09:00 ч.) - при равенство в редовното време се изпълняват по 5 дузпи, при ново равенство – по една дузпа до излъчване на победител.

4. След класиране в групите се играят мачове за разпределяне на местата от 1-во до 12-то. В тази фаза на турнира при равенство в редовното време се изпълняват по 5 дузпи, при нова равенство – по една дузпа до излъчване на победител.

ВАЖНО: Мачовете за 3-4 място и Финалите се играят - две полувремена от по 15 минути.

5. Мачовете са както следва:

5.1. За победител в турнира играят отборите класирали се на първо място в групата си;

5.2. За 3-то и 4-то място играят отборите класирали се на второ място в групата си;

5.3. За 5-то и 6-то място играят отборите класирали се на трето място в групата си;

5.4. За 7-о и 8-о място играят отборите класирали се на четвърто място в групата си;

5.5. За 9-то и 10-то място играят отборите класирали се на пето място в групата си;

5.6. За 11-то и 12-то място играят отборите класирали се на шесто място в групата си;