Варна, 06 юни 2010 г. Отборът „Евробоец” от Варна е регионалният победител в полуфиналния зонален кръг на Каменица ФЕНкупа 2010 във Варна. Събитието се проведе на стадион „Корабостроител” този уикенд и събра истинските фенове на футбола и качествената бира.

„Евробоец” извоюва първото място в оспорван двубой със съперника си от варненския отбор ГСВ „Блъсков” с резултат 2:1. Победителите бяха наградени лично от г-н Димо Момиров – бивш председател на съдиите към БФС и координатор към Министерство на физическото възпитание и спорта за област Варна.

На трето място се класира тимът „Маниаците”, а на четвърто „Буре с барут” – и двата отбора от Варна.

Бившият вратар на „Спартак” Варна и на Младежкият национален отбор Георги Арнаудов беше сериозно предизвикателство за всички участници, които пожелаха да тестват футболните си умения в играта „Играй с вратаря”. Опитите на феновете да вкарат гол във вратата на футболния ветеран не бяха овеначани с успех и така наградата грабна Георги Арнаудов.

Сред останалите индивидуални награди отборът МФК „Тича” беше отличен за „Най-спортсменски отбор”. Станислав Пейчев от ГСВ „Блъсков” получи наградата „Най-добър вратар”. За „Най-атрактивен състезател” на Шампионата във Варна беше избран Цветомир Димитров от тима „Евробоец”, класирал се за Гранд финала на Каменица Фенкупа 2010.

Трите индивидуални награди традиционно отличават и насърчват спортсменските умения и толерантност и изцяло кореспондират с олимпийските принципи, залегнали в основата на Каменица ФЕНкупа още от самото й създаване. Тази година партньор на Каменица ФЕНкупа 2010 е Българският олимпийски комитет, като по този начин Шампионатът официално стана част от олимпийската идея и ценности.

Всички участници в полуфиналния зонален кръг във Варна играха в екипи на световната марка adidas. Брандът, който е официален партньор на FIFA и UEFA, е част и от Каменица ФЕНкупа 2010.

Промяна в регламента на Шампионата тази година изпраща за участие във Финала на Каменица ФЕНкупа 2010 не само класираният на първо място отбор, но и неговият подгласник. Така във Финалния етап на Шампионата Варна ще бъде представен и от двата отбора – „Евробоец” и ГСВ „Блъсков”.

Гранд финалът на Каменица ФЕНкупа 2010 ще се проведе в значително разширен формат, сходен със схемата на финалите на Световното първенство по футбол. Заключителните мачове ще се играят в три поредни дни в Стара Загора през м. септември и в изцяло професионални условия – на безупречен терен, във вечерните часове, на пълно осветление, каквато е традицията на големите футболни първенства.

24-те отбора, които ще участват във Финалните мачове, ще се борят за титлата Национален шампион на Каменица ФЕНкупа 2010 в пълна екипировка на adidas: футболни обувки, кори, чорапи и професионални екипи от най високия клас на марката – същите модели, с които играят техните любими отбори в големите европейски клубове.

Комбинацията от професионалните екипи на adidas с изцяло новата организация на Финала е гаранция за върховно футболно изживяване за отборите, достигнали до последната фаза.

Информация и снимки от полуфиналния кръг на Каменица ФЕНКупа 2010 е публикувана на kamenitzafanclub.com. Сайтът предлага и много новини, свързани с футбола.

Следващият полуфинален зонален кръг от Каменица ФЕНкупа 2010 ще се проведе на 12 и 13 юни в Бургас.