Великотърновският Етър победи с 3:2 отбора на Тунджа Ямбол в контролна среща играна на стадион „Ангел Кънчев” в Трявна. Двубоят бе разделен на три части по трийсет минути.

По-силно в мача влезе втородивизионният отбор, който само шест минути след началото вече водеше с 1:0. Точен бе подписалият преди дни с клуба нов играч Мартин Станкев, който вкара след диагонален удар. Активната игра от страна на „болярите” продължи и в 28-та минута Екундайо Джайеоба удвои преднината след като засече с глава центриране на Велислав Илиев. Пет минути по-късно след скоростна атака ямболии намалиха на 1:2.

В 50-та минута Явор Генчев отново направи преднината на Етър два гола, след като реализира с удар под гредата. Последва добра възможност за четвърто попадение, но Зайков не уцели вратата на Тунджа. В 72-та минута Вълков завърши точно акция на ямболии и фиксира крайното 2:3 за Етър. В края „виолетовите” удариха и греда чрез юношата Николаев.

В предишните си два мача с отбори от Източната „Б” група в Трявна Тунджа завърши 1:1 с тимовете на Добруджа и Нефтохимик.

Етър от своя страна ще изиграе поредната си контролна среща преди сезона в събота, когато ще приеме отбора на Лудогорец Разград.