Етичната комисия: Двама от реферите на Левски - Берое (U19) са повлияли на развоя на мача

 източник: Reuters

източник: Reuters

Реферите Симеон Великов и Евгени Маринков са повлияли на развоя на срещата от Елитната юношеска група до 19 години между отборите на Левски и Берое, играна на 1-и юни, гласи становището на Комисията за етика и феърплей към Българския футболен съюз. 

Комисията предложи двамата съдии да бъдат извадени от всички групи на първенствата на БФС и предаде цялата информация на експерта по почтеността към БФС, който да предостави цялата документация свързана с двубоя на компетентните органи в държавата за предприемане на последващи действия.

"Днес, 7 юни 2017 г., Комисията за етика и феърплей към Българския футболен съюз се събра на заседание под председателството на ген. Васил Василев. Поводът за свикването на Комисията е представянето и съмнителното поведение на съдийския екип на срещата от 29 кръг на Елитната юношеска група до 19 г. между отборите на ПФК Левски и ПФК Берое, играна на 01.06.2017г.

След като се запозна с всички необходими документи, становището на Съдийската комисия към БФС и изслуша длъжностните и служебните лица свързани със срещата Ц съдиите Симеон Великов, Евгени Маринков и Костадин Тановчев, треньорите на Левски и Берое Ц Йордан Петков и Иван Гаджев, както и играчите на Левски - Божидар Божилов и Йоан Гаврилов, Комисията изразява становище, че реферите Симеон Великов и Евгени Маринков са повлияли на развоя на срещата и са нарушили сериозно етиката, а поведението им поставя на изпитание самите основи на феърплея. 

Етичните правила за поведение ангажират моралния дълг на всеки един човек. Длъжностните лица носят отговорност и трябва да служат за пример, защото футболната общественост гледа с доверие и уважение на тях.

Комисията предлага на Съдийската комисия към БФС реферите Симеон Великов и Евгени Маринков да бъдат извадени от всички групи на първенствата на БФС и предава цялата информация на експерта по почтеността към БФС, който да предостави цялата документация свързана с двубоя на компетентните органи в държавата за предприемане на последващи действия.

В края на срещата Комисия Етика и феърплей благодари на треньорите Йордан Петков и Иван Гаджев, както и на играчите Божидар Божилов и Йоан Гаврилов за проявената активност и тяхното съдействие", гласи съобщението, публикувано в сайта на БФС.

профилна снимка

*Коментирай конкретната статия и използвай кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание!

 
Берое Левски юноши

Други