УНСС подготвя мач на звездите по случай празника на Университета и 30-годишнината на Студентски съвет, съобщи сайтът на университета. На срещата заедно с председателя на Студентския съвет Ангел Стойков присъства и футболният общественик и представител на алумни общността на УНСС - Кирил Евтимов. Ректорът проф. д-р Димитър Димитров се срещна с бившия треньор и легенда на „Левски“ Елин Топузаков.

Двамата се разбраха бившия национал да вземе участие в сформирането на тим срещу сборен отбор на УНСС. Отборът ще бъде съставен от преподаватели и студенти, а при проявено желание, и от бивши студенти на икономическия университет. Тимът на УНСС ще застане срещу сборен отбор от звезди на българския футбол.

Датата на мача ще бъде оповестена допълнително, съобразно епидемиологичната обстановка. Елин Топузаков получи от ректора проф. д-р Димитър Димитров юбилеен подарък за 100-годишнината на Университета и кандидат-студентски справочник, тъй като футболната легенда има намерение от есента да стане студент в УНСС.

По повод приятелския мач ректорът проф. Димитров отбеляза: „Нашите студенти винаги са се учили от най-добрите практици. Искам това да се пренесе и в спортната дейност на университета. Няма по-ценно от здрави и активно спортуващи студенти“.

За Елин Топузаков това е предизвикателство, с което ще се заеме с голям интерес. „Вашият Студентски съвет ме увери, че имате с какво да се похвалите на терена. Чул съм и за успехите ви по футзал“, каза футболната легенда.


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.