Новият старши треньор на Черноморец Балчик Ели Маркес изведе тима за първа тренировка от зимната подготовка на клубния стадион. Негов помощник ще бъде бившият наставник на Дорбуджа Венци Желев, а бразилецът Казито е новият кондиционен треньор.

Към днешна дата новите попълнения са десет. С Черноморец вече тренират напусналите Добруджа Стефан Митев, Ивайло Минчев и Янчо Андреев, вратарят Стамен Бояджиев, който се завърна в Германия, братът на Росен Стефанов от Черно море Алекс Стефанов, който е халф и за последно е бил в Румъния, бившият бразилски полузащитник на Ботев Враца Серджу и централен нападател от Португалия. След дни към отбора ще се присъединят още двама португалци и бразилец.

В първата седмица балчиклии ще тренират у дома, а на 15-януари заминават на лагер в „Спортпалас“.  На 20-ия януари Черноморец ще срещне Добруджа, а 4 дни по-късно Фратрия. На 7 февруари тимът играе с Черно море, а на 10-и с другия варненски клуб Спартак.

Единствената цел пред Маркес е да спаси Черноморец от изпадане. Припомняме, че отборът зимува последен във Втора лига със 17 точки, на 5 от спасителното 14-то място.