След отличните им оценки от съдийството в мачовете от груповата фаза Парагвай – Мексико и Чили – Южна Корея, българските рефери Георги Кабаков, Мартин Маргаритов и Диян Вълков ще ръководят 1/8-финал на продължаващото в Бразилия Световно първенство по футбол за младежи до 17 години.

Съдийската комисия на ФИФА отново се довери на тримата наши топ съдии, като им повери заплатения двубой от елиминациите между Аржентина и Парагвай. Срещата ще се играе на 8 ноември рано сутринта – в 1 часа след полунощ българско време, на естадио "Барадао" във Витория.

Георги Кабаков, Мартин Маргаритов и Диян Вълков са тръгнали още днес за бразилския щат Еспирито Санто, чиято столица е Витория. Любопитното е, че на българските рефери им се налага отново да пропътуват близо 1300 км, защото те са отседнали  в столицата Бразилия, а през уикенда ръководеха мача Чили – Южна Корея от група С, който също се игра във Витория, пише Темпо Нюз.

Така за 4 дни триото наши рефери ще пропътуват над 5000 км, за да ръководят общо 3-те си мача досега от Световното първенство в Бразилия.