Церемонията, на която ще бъде обявен „Футболист на 2013 година“ ще се проведе няколко часа след последния съдийски сигнал на реванша за Купата на България между Левски и ЦСКА.

Церемонията ще се състои на 19 декември от 20.30 часа като тази година партньор на Българския футболен съюз ще бъде ТВ7, която се ангажира с провеждането на церемонията. Първоначалният план на медията бе церемонията да се проведе на 21 декември, но буквално минути преди официалната пресконференция датата бе променена.

Причина се оказаха две сватби, които ще се състоят на 21-ви и могат да възпрепятстват основната част от призьорите да присъстват на церемонията. Иван Стоянов от Лудогорец ще сключи граждански брак с дългогодишната си приятелка, което означава, че целият отбор е поканен на тържеството. Капитанът на националния отбор Ивелин Попов пък ще кумува на друга сватба, което също ще му попречи да присъства.

От днес спортните журналисти могат да гласуват за определяне на десетката за Най-добър футболист на България като освен това се запазват досегашните категории - Треньор на годината, Вратар на годината, Защитник, Полузащитник, Нападател, Най-добър чужденец и Най-проспериращ млад футболист.

За да бъде прозрачно гласуването, минуту след обявяването на призьорите всички анкетни карти ще бъдат показани в сайта на ТВ7. Водещи на церемонията ще бъдат коментаторите на телевизията, излъчваща първенството, Деян Веселинов и Илиян Енев.