Шуменският полуфинал от юбилейното издание на Каменица ФЕНкупа показа, че шампионското място в града все още е резервирано за един отбор. Отборът на NORDA, изграден от лидерите на двукратните национални шампиони Трите мечки и по-млади непрофесионалисти бе над всички конкуренти и заслужи юбилейната шуменска ФЕНкупа. Тимът се наложи категорично във всички мачове по пътя до финала, а в последния мач надделя над втория отбор, наследник на легендарните шампиони от Шумен – Веселяците, които също ще играят на Големия финал през септември. И двата тима ще се борят за титлата Национален шампион на юбилейната Каменица ФЕНкупа, както и за традиционната Голяма награда на турнира – посещение по избор на европейско футболно дерби.

Пред очите на рекорден брой зрители на Ученическия стадион, „младите мечки” вървяха уверено към финала и загатнаха за сериозен потенциал в битката за националната ФЕНкупа, която предстои през септември. Най-интересно бе във финалния мач, чието съдийство бе поверено на топреферът на България Станислав Тодоров – отборът на NORDA откри резултата в началото на първата част, после вратарят им Георги Пенчев (избран и за най-добър вратар на турнира) спаси поредица от удари на “ Веселяците” през първата и втората част, отбелязана беше и една греда за крайното 1:0.

Двата отбора, наследници на легендарните Трите мечки, с първите места на юбилейната ФЕНкупа в Шумен

NORDA получиха купата си на сцената под арката на Каменица ФЕНкупа, на трето и четвърто място се класираха отборите на Клетката и Съри и компания, а с индивидуалните награди бяха отличени Георги Пенчев от отбора на шампионите („Най-добър вратар”), Димитър Димитров от Веселяците („Най-атрактивен състезател”) и Смядово („Най-спортсменски отбор”).

Юбилейната Каменица ФЕНкупа се провежда и с подкрепата на 4 корпоративни партньора - adidas, Globul, Ford Moto-Pfoe, Samsung. adidas осигурява висококачествените екипи, с които се играят мачовете от турнира. Десетото юбилейно издание на Каменица ФЕНкупа има и своя официална топка - adidas TANGO 12, създадена специално за Европейското първенство по футбол.

Награди бяха предвидени не само за участниците в турнира, но и за зрителите около четирите терена на Ученическия стадион. Финалистите с „Точен шут” бяха близо 50 от трите предварителни серии в събота, а най-прецизен бе Исмет Османов. Той спечели 365 литра Каменица, които да сподели с приятелите си. За тримата с най-силен шут имаше екипи на Челси, осигурени от Samsung – също корпоративен партньор на юбилейната Каменица ФЕНкупа. Рекордът от миналата седмица – 121 км/час, бе изравнен от Валентин Димитров във втората съботна серия, но до подобряване на най-добрия резултат не се стигна.

Официалният превозвач на турнира - Ford Moto-Pfohe, също предизвика най-добрите „звезди от квартала” в играта „Гол от центъра”, а за най-точните имаше оригинални артикули на Ford и Шампионска лига. Феновете имаха шанса да напишат своите послания на тема „ФЕН, футбол, фокус” за специалния автомобил талисман на турнира. Сред посланията бяха „Пътувайте безопасно и щастливо с Ford” и „Един за всички, всички за един”. Цветослав Атанасов пък имаше най-много късмет от всички участници по време на томболата преди финалния мач и спечели специален SPA&test-drive уикенд в Банско.

Двата отбора, наследници на легендарните Трите мечки, с първите места на юбилейната ФЕНкупа в Шумен

Друга атрактивна награда - 32-инчов цветен телевизор Samsung, се падна на Руми Банчева. Тя бе един от всички над 700 гласували в селекцията на шуменския тим с най-много фенове. Най-много гласове събра отборът на шампионите – NORDA, а едно от младите попълнения, Христо Банчев, ще има щастието да играе рамо до рамо с патрона на ФЕНкупа 2012 Христо Стоичков в специален звезден мач.

Програмата на юбилейната Каменица ФЕНкупа продължава с регионалните полуфинали в Бургас следващия уикенд (30 юни – 1 юли), а всички участници и фенове могат да видят най-актуалните новини, снимки и видео на www.kamenitzafanclub.com и официалната страница на турнира във Facebook www.facebook.com/kamenitzafancup.