Бизнесмените Джордж Бъртън и Светлозар Момчилов учредиха футболен клуб БОТЕВ ЧИКАГО. Новината съобщи лично в ефира на Дарик Пловдив Момчилов, който е собственик на най-големия български вестник в Северна Америка - „България сега”. Двамата са родени в Пловдив, но повече от 10 години развиват бизнеса си в САЩ. БОТЕВ ЧИКАГО е петият български отбор в американския град, заедно с БГ ЮНАЙТЕД А , БГ ЮНАЙТЕД В, БАЛКАН, и СЛАВИЯ. Мениджър на отбора е Виктор Димитров, а треньор на БОТЕВ ЧИКАГО е бившият селекционер на „Славия” Димитър Атанасов. В лигата PREMIER SOCCER LEAGUE - CHICAGO, USA участват 12 отбора. В първенството, което започва на 19 април, ще се разиграят 22 мача. Отборите в групата са от различни националности – американци, ирландци, италианци, аржентинци, мексиканци, поляци, румънци, дори и японци.

След края на шампионата ще започне и надпреварата за купата на лигата, уточни Светлозар Момчилов. Футболистите от БОТЕВ ЧИКАГО играят в жълто-черни екипи на NIKE. Генерален спонсор на отбора е пловдивчанинът Джорж Бъртън, собственик на транспортната компания Burton Truck Lines. $ 5000 струва регистрацията на най-новия футболен клуб в Чикаго. В момента 15 играчи са в процес на картотекиране. Преди началото на турнира се очаква да се включат още поне 4-ма футболисти.

Мениджърският екип на Ботев Чикаго си поставя задачата да изведе отбора на призова позиция още през първата турнирна година. Чуйте какво каза специално за Дарик, в предаването, което е част от трансатлантическия медиен мост Дарик Пловдив – вестник „България сега” Чикаго, Джордж Бъртън.