Двама от талантите на българския футбол започнаха днес проби в школата на нидерландския Хееренвеен. Това са Станислав Петков от Ботев Враца и Стефан Трайков от Септември София. В Хееренвеен вече един българин - младежкият национал Станислав Шопов (на снимката), който започва своя втори сезон при "синьо-белите".
 
Станислав Петков е вътрешен халф, роден е през 2004-а година, а през последната година игра за втория отбор на врачани, състезаващ се в Трета лига. 
Стефан Трайков е с година по-малък, играе като втори нападател или крило. Роден е в Бургас, започва в местния Черноморец и е син на бившия футболист на "акулите" Стефан Трайков-старши. През последните три години е в Септември София, а често е викан и в националния отбор за набор 2005.
 
Пробите на момчетата са осигурени от мениджъра Антъни Раво от компанията Скаутинг тийм, а Петков и Трайков ще тренират с нидерландския тим до петък. В събота ще играят контролна среща с АЗ Алкмаар с отбора до 18 години на Хееренвеен, а в неделя се прибират в България./БТА