Два отбора напуснаха Югозападната В група поради финансови и организационни причини, а дали техните места ще бъдат заети от други клубове, ще стане ясно днес. Тимът на Банско II, който беше на издръжка на общината в курорта, но играеше срещите си в близкото село Добринище, първи развя бялото знаме и обяви, че напуска Югозападната трета дивизия.

Пирин 2001, частният клуб на бившия национал Ивайло Андонов, също няма да играе през новото първенство в трета дивизия. Клубът развива основно детско-юношески футбол, а в мъжкия отбор играеха най-добрите юноши (старша възраст). Пирин 2001 обаче се включи в първенството на елитната юношеска група и това направи безпредметно поддържането и на мъжки отбор в трета дивизия.

По Наредба Югозападната В група трябваше да бъде в състав от 20 отбора. По програма Банско II трябваше да играе вчера в 1-ия кръг у дома с Перун (Кресна), но този мач не се състоя, както и Пирин 2001- Чепинец (Велинград). Днес Малеш (Микрево) от същата дивизия трябва да научи къде ще играе срещата си с Бдин за последното свободно място в Западната Б група.