Юношески отбор беше наказан с лишаване от домакинство за два мача заради нахлуване на публиката им на терена, съобщава зоналният съвет на БФС в Пловдив. Става въпрос за отбора на село Жътвари, чийто мач със Спартак е прекратен при резултат 1:0. Въпреки наказанието, Жътвари печели този мач с 4:0 служебно, защото гостите са напуснали самоволно терена.

В 70 минута на срещата от първенството при юноши младша възраст Б Жътвари - Спартак, при резултат 1:0, публика на домакините нахлува на терена. Един от зрителите удря в лицето играча от гостите Биян Саид. В този момент треньорът на Спартак Тодор Живондов е казал на футболистите си да напуснат терена. Докато съдията Пламен Кошев успее да прекрати мача играчът на Жътвари Марко Мурадов също е ударил Биян Саид. По-нататък ексцесии не е имало. Марко Мурадов е наказан по доклад за три мача . Треньорът Тодор Живондов за самоволното изваждане на отбора е глобен със 100 лева. Тимът на Жътвари е лишен от домакинство за две срещи. За мача е присъден служебен резултат 4:0 в полза на Жътвари, тъй като Спортно-техническата комисия прецени, че отборът гост е напуснал терена преди решението на съдията за прекратяването на срещата.

В 70 минута на срещата от 22-ия кръг в Югоизточна В група Странджа-Металург (Средец) Ц Хеброс (Харманли) реферът Валентин Диков е отсъдил нарушение в полза на домакините. В този момент футболисти на двата тима са се счепкали на терена. Веднага към тях са се присъединили и представители на двете резервни скамейки. След успокояване на страстите реферът Валентин Диков е показал по два червени картона на играчи от двата тима. При излизането от терена на отстранените играчи на гостите, те са били замеряни с пакетчета семки и празни бутилки от минерална вода. Срещата е продължила и завършила без други инциденти. За хвърлянето на предметите по състезателите на тимът на Странджа-Металург е глобен от Дисциплинарната комисия със 100 лева.

Четиримата играчи, разменили си удари по време на инцидента са наказани за по три мача. В 51 минута на срещата от А областна група в Пловдивския регион Борислав (Първомай) - Крепост (Хисаря) домакините са отбелязали гол за 2:0. Футболистите на гостите, недоволни от решение на рефера Гулев, касаещо игрови моменти преди гола, започват да протестират. Футболистът на Крепост Марин Иванов е започнал да блъска рефера, за което е получил червен картон. Минута по-късно играчите на гостите са напуснали терена. Отборът на Крепост е глобен с 500 лева за самоволното си напускане на игрището. Футболистът Марин Иванов е наказан за три срещи. За мача е присъден служебен резултат 5:0 в полза на Борислав (Първомай).