Футболистите на Дунав ще срещнат Черноломец Попово от 15 ч. на 15 октомври, сряда, на Градския стадион в Русе. Мачът е от турнира за Купата на Аматьорската футболна лига, съобщиха от клуба.

В надпреварата участват всички желаещи отбори от четирите "В" АФГ и от ОФГ. В първия етап всеки областен съвет излъчва един представител. 

Във втория областните представители в рамките на всеки от четирите зонални съвета на БФС, се срещат помежду си, докато не бъде излъчен по един отбор от всеки зонален съвет.

В другият двубой от Североизтока в потока Варна, Добрич, Шумен също в сряда, 15 октомври, ще спорят Калиакра Каварна и Черноморец Балчик.

Така отборите, които спечелят тези два мача /Дунав - Черноломец и Калиакра - Черноморец/, ще трябва да се срещнат помежду си в следващия етап. 

Победителят в срещата между тях се класира на полуфинал за Купата на АФЛ, в който един срещу друг се изправят първенците на Североизток, Северозапад, Югоизток и Югозапад, уточни председателят на Зоналния съвет на БФС - Варна Георги Мирчев.