ФК Дунав Русе отива с най-доброто, с което разполага на финала за Купата на Аматьорската футболна лига. Решаващият мач за трофея е на 3 юни, сряда, от 17:30 ч. на стадион "Ивайло" във Велико Търново.

Съперник на "драконите" е тимът на Сливнишки герой Сливница, който завърши на петото място в Югозападната В група. 

Дунавци взеха шампионската купа на Североизточната В група. И двата отбора постигнаха убедителни победи в 1/2-финалата фаза с по 5:0 над Димитровград и Бдин Видин.

"Всички наши футболисти са здрави. Вече се възстанови и Михаил Милчев, който пропусна последните срещи, заради контузия. Отиваме с най-доброто във Велико Търново. Надявам се да получим и подкрепа от феновете ни в този важен момент", сподели старши треньорът на Дунав Веселин Великов, който подписа нов 2-годишен договор с "драконите".

Междувременно феновете също стягат редиците, за да осигурят необходимата подкрепа на своите любимци. Почти всички места в автобуса за пътуването до старата столица са заети. 

Возилото тръгва в 14 ч. от стадион "Дунав". Очаква се и немалко русенци да пътуват с коли до Велико Търново, като призивът на феновете е колкото може повече от присъстващите на стадион "Ивайло" да са със синьо.