Ивайло Дражев заяви днес, че в петък ще се яви на Конгреса на БФС като кандидат за президент на централата. Това ще стане възможно с обжалване пред Административния съд на решението за неговото отстраняване като кандидат за поста.

Дражев заяви, че актовете на футболната централа са административни актове и затова са обект на Административния съд. По този начин, според aдминистративно-процесуалния кодекс, оспорването пред съда спира изпълнението на административния акт, т.е. решението за неговото отстраняване няма правно действие и той ще може да се яви на Конгреса.

Бургазлията декларира и някои промени, които ще направи, ако стане шеф на футбола. А група, както и двете Б групи ще станат по 20 отбора, същото се отнася и за В групите, които ще бъдат полупрофесионални. Освен това БФС ще поеме всички разходи за детско-юношеските школи на клубовете. Националният треньор със сигурност ще е чужденец, като Дражев заяви, че за три дни ще намери точния човек.

Той каза още, че ще иска промяна в Закона за спорта, в която ще се включва и отдаване на базите безвъзмездно до 50 години, тъй като според него концесията в спорта е голяма лъжа.

„Един ден преди Конгреса ще раздадем новия проектоустав, в който ще има квоти за местата в Изпълкома. А и Б група ще имат по две квоти, а останалите 10 члена ще бъдат издигнати от аматьорски клубове”, каза Дражев. Той добави още, че БФС е допуснал много грешки по организацията на Конгреса и на самия Конгрес ще им двойно повече. Според него, по устав и кандидатите за Изпълкома е трябвало да бъдат обявени в срока, в който и кандидат-президентите.

„Боби го е страх да ги каже, защото се опасява, че когато повечето от тях разберат, че няма да са в Изпълкома, ще се обърнат срещу него. Михайлов може да ме превъзхожда само в дисциплината ловене на футболни топки. Всичко друго, което съм постигнал е повече от него”, каза още Дражев.