Най-странният тим в българския футбол Черноморец Бургас България (Бургас), чийто президент е Ивайло Дражев, вероятно няма да започне през новия сезон в Югоизточната "В" група.

Черноморец ББ (Бургас) бе пратен там, след като БФС отне професионалния му лиценз и го извади от Източната "Б" група. Преди началото на новото първенство на Югоизточната "В" група никой от клуба не се яви, за да картотекира футболистите, информира bulgarian-football.com.

Миналогодишният участник в "А" група Черноморец Бургас (София) счупи почти всички антирекорди на елитната ни дивизия за всички времена - 131 допуснати гола от ЧБ (София); отрицателният точков актив от минус 2 точки също остава в историята като антирекорд и отменя единствената точка на Раковски (Русе) от споменатия вече сезон; Ивайло Дражев и компания изравниха и рекорда за най-много загуби в един сезон - 29 и вече го делят с Раковски (Русе).

На заседание на 14 юни т.г. Изпълнителният комитет на БФС отне професионалния лиценз на Черноморец Бургас (София) и да го извади от "Б" група. Решението бе по предложение на Лицензионната комисия, тъй като клубът на Ивайло Дражев не успя да покрие изискванията за професионалния футбол.

Без професионален лиценз Черноморец Бургас България (София) трябваше да започне новия сезон в Югоизточната "В" група. В изтеглената вече програма отборът се падна да приеме в първия кръг Любимец 2007 (Любимец). Такъв мач в неделя обаче няма да има. Причината е, че никакъв представител от Черноморец Бургас България (Бургас) не се яви в Зоналния съвет на БФС да картотекира футболистите. Последният срок беше вчера в 17:00 ч.

Останалите 18 отбора в групата са картотекирани и първенството започва утре с двубоя Горубсо (Рудозем) - Левски 2006 (Стара Загора), увериха от Зоналният съвет.