Добромир Жечев е новият старши треньор на Велбъжд. 68- годишният специалист бе представен преди минути на футболистите и вече води първата си тренировка с отбора. Добромир Жечев наследява на поста сръбския треньор Момчило Радованович, който подаде оставка.

„Не познавам отбора, доколкото знам целите на ръководството са да се класираме в челната тройка. Работи ми се, аз не съм спирал да работя”, коментира новият старши треньор след представянето му пред отбора. Велбъжд е на 3- то място вЮгозападната”В” група, само на точка от лидерите Сливнишки герой и Пирин Разлог.

Добромир Жечев е единствения български футболист с 4 участия на Световно първенство. Той има 73 мача за националния отбор, като 9 пътие бил и негов капитан. Жечев е играл в Спартак- София, от 1959 до 1968 година и в “Левски”, от 1969 до 1975 година. 2 пъти е шампион на България и 2 пъти носител на купата на страната със синия отбор. Той има 369 мача и 20 гола в “А” група.

Като треньор, Добромир Жечев е работил в Саудитска Арабия, Алжир и в гръцките- Арис, Янина, Верия; водил е Левски, от 1981- 1983 г. и през 1988/ 1989 г.; помощник-треньор на националния отбор, а веднъж е начело на тима заедно с Цв. Илчев, Ян. Динков и Й. Арсов - на 6 юни 1979 г. срещу Англия 0:3 в София; бил е треньор още в Хасково, Петрич, Русе, Враца, Горна Оряховица, Свищов.