В четвъртък, 10 септември, от 15 часа в шатра номер 13 на издателство „Тип-топ прес“ в „Алеята на книгата“ на булевард „Витоша“ /южно от улица „Алабин“/ спортният журналист-доайен у нас Силвестър Милчев ще представи своята единадесета книга „Футболни отломки от стари времена“.

Авторът проследява подробно историята на някогашния турнир за купата „Улпия Сердика“, обогатявал футболния живот на София от 1926 до 1942 година. Той проследява подробно и участието на отбори от Македония и Беломорието във футболния живот на България по време на Втората световна война. Отделни глави от книгата са посветни на единствения футболист, играл без български паспорт в националния ни отбор през 1934 година – вратарят Карел Буркерт от някогашна Чехословакия; на австриеца Франц Кьолер – първият вратар треньор на отбора на България и рекордьор на „Славия“ по броя на спечелените шампионски титли; на Фридрих Клюд – първият чужденец обличал фланелката с герба на България, на Арико Леви – единственият евреин – шампион и национал на България; на легендарния капитан на софийския ЖСК /впоследствие Локомотив/ Стою Недялков-Доктор Кох; на първия треньор националния ни юношески отбор Тодор Конов-Бакиш; на Владо Танчев – единственият българин бивш национал на Австралия и т.н.

Книгата има 190 страници, оцветени със 130 снимки /част от тях непубликувани досега/, както и редица важни архивни документи.

Книгата е отпечатана от издателска къща „Тип-Топ прес“ с управител Владислав Симеонов.