Днес (7 февруари) ще стане ясно ще запази мястото си в Изпълкома на УЕФА президентът на Българския футболен съюз Борислав Михайлов, пише вестник „Тема Спорт“.  По-късно през деня, от 13:00 часа  в Рим (Италия) започва 43-ият Конгрес на Европейската футболна централа.

Досегашният президент на Александър Чеферин със сигурност ще продължи да ръководи структурата, тъй като е единствен кандидат. При Изпълкома обаче ситуацията е по-различна. Новият изпълнителен орган ще бъде съставен от 8 членове, а не както бе досега – 14. Десетима са кандидатите за въпросните квоти, сред които и Михайлов, който от сряда е в италианската столица.  

Женската квота ще бъде заета от представителката на Франция Флоранс Хардуин, а един от кандидатите се очаква да си направи отвод. Като най-сериозен опонент на Михайлов се очертава  Кайрат Борнабайев – представител на Казахстан.

Освен Боби и Хардуин още трима са били част от последния Изпълком. Става въпрос за хърватина Давор Шукер, унгареца Шандор Цани и португалеца Фернандо Гомеш.