След близо десет години на разделение при подрастващите футболисти във Велико Търново, школите на Етър и СК Болярчета "заровиха томахавките" и постигнаха договорка за сътрудничество при развитието на младите таланти в града. До този момент децата бяха разпръснати в двата клуба.

За да има силен подрастващ футбол и след това юношески, е редно всички деца да тренират и играят заедно. Първите стъпки в най-популярната игра малките футболисти ще получават в СК Болярчета, които са доказали, че са водеща школа в този етап от обучението. След това те ще преминават в школата на Етър, за да получат нужните знания, умения и шанс, за да стигнат до мъжкия представителен отбор на града.

С тази избистрена структура на детско-юношеската школа във Велико Търново ще трябва да бъдат наясно и да се съобразяват всички деца и родители, обявиха от двата клуба - президентът на Етър Деян Куздов и директорът на ДЮШ на клуба Стефан Ангелов и съпрезидентите на Болярчета Десислав Божков и Николай Колев. В знак на бъдещото сътрудничество СК Болярчета покани Етър на предстоящия си пролетен турнир във всички възрасти, който организира.