Дисциплинарната комисия към БФС излезе с официална декларация, с която се опита да се защити от нападките на водещите български клубове за взетите от нея решения.

По-рано днес президентът на родната централа Борислав Михайлов извика на среща Дисциплинарната комисия. На нея членовете на комисията изложиха становището си по възникналите проблеми и предложените от тях решения на казуси, възникнали в някои от мачовете в първите два кръга на футболния шампионат.

След срещата на официалния сайт на БФС бе пусната и декларацията на членовете на Дисциплинарната комисия:

По повод на изразените публично становища на ръководствата на някои професионални футболни клубове, отнасящи се за пряката работа и решенията ни и отправените некоректни обвинения с настоявания за разпускането на комисията, ние, членовете на комисията, сме длъжни да заявим:

Дисциплинарната комисия смята за недопустими опитите за намеса в работата на един независим орган, работещ на обществени начала, от страна на клубове, потърпевши от решенията на комисията.

Дисциплинарната комисия стои зад всички взети до момента свои решения и е готова да ги предостави за обществено обсъждане, като подчертава, че те са взети с пълно мнозинство от комисията.

Призивите за разпускане на комисията са безпочвени и неаргументирани.

Апелираме към футболните клубове да се стремят да решават на терена представянето си в шампионата, а не извън състезанието и с други средства.

Членовете на Дисциплинарната комисия уверяваме футболната общественост, че и занапред ще бъдем безкомпромисни към всякаква форма на футболно хулиганство, независимо от клубната принадлежност и привързаност на извършителите.