На 11 май 2019 г. от 9:30 часа на игрищата на Националната футболна база "Бояна" ще се проведе благотворителен футболен турнир с участието на служители на дипломатическите мисии в София, институции и неправителствени организации.

Турнирът се организира от Дружеството за ООН в България, в партньорство с Българския футболен съюз и под патронажа на Министъра на външните работи на Република България. Средствата, набрани по време на състезанието ще бъдат използвани за провеждане на обучения по права на човека за деца и младежи от страната.

Основната цел на футболния турнир "Ambassadors’ League" е да срещне на терена представители на дипломатическите мисии и българските институции, както и неправителствени организации и да насърчи сътрудничеството помежду им, по модела на дипломацията чрез спорт и в духа на Цел 3 и Цел 17 от Програма 2030 на ООН за устойчиво развитие на света.

В тазгодината надпревара ще се впуснат отборите на Армения, Обединените арабски емирства, Румъния, Северна Македония, Турция, Украйна, Холандия, както и представителите на офиса на Върховния комисариат на ООН за бежанците в България, УНИЦЕФ България, Международната организация по миграция, Студентската асоциация за изследване на международните отношения и Дружеството за ООН в България.