Два месеца след последното събитие на хърватския гранд в България, което селектира и изпрати на проби в Загреб шест български деца в периода 18-23 април 2022 г. (Калоян Христов - набор 2012 Ботев Пловдив, Оушън Тантилов - набор 2012 Славия София, Матео Борисов - набор 2011 Левски София, Христо Атанасов - набор 2010 Пегас Спорт Видин, Слави Славов - набор 2010 ФК Спорт за всички, Анджелина Динева - набор 2007 Розова Долина Казанлък) е време за нова футболна клиника с марка и методология Динамо Загреб.

Концепцията и качеството остават същите като в София, а локацията се мести от столицата към морето на датите 6, 7 и 8.05.2022 г.

Кранево посреща през уикенда на Гергьовден родните таланти, които ще имат възможността да се докоснат до способите на работа на една от водещите европейски школи в присъствието на квалитетните треньори от клуба.

"В България разполагате с талантливи деца, които имат бъдеще във футбола при правилна работа. Наистина беше удоволствие да работя с тях по време на софийската клиника в края на февруари и сега с нетърпение очакваме да се завърнем на българска земя с колегите ми", заяви хърватският специалист Марко Циндрич, който има поглед над събитието и необходимата експертиза за футболни клиники от такъв ранг.

Тридневната футболна клиника ще включва двуразови тренировки през всичките дни и е отворена за момчета и момичета от 7 до 15 годишна възраст. Дневната програма ще бъде структурирана по следния начин : сутрешна тренировка, Мастър клас с хърватските специалисти в ранния следобед, втора тренировка късен следобед, брифинг в края на деня и равносметка за извършената работа във футболен план от момчетата и момичетата.

Събитието ще даде възможност на 1 до 3 деца да бъдат поканени на проби в школата на Динамо в Загреб след преценка на хърватските треньори и по този начин ще спомогнем отново развитието на младите български футболисти, което е наш основен приоритет.

Сред множеството предимства на футболната клиника можем да добавим и възможността за българските деца да се учат от извора и по методологията на една от най-добрите школи на стария континент, което несъмнено е безценен опит за тях и нещо изключително ползотворно за тяхното развитие.

Записванията стават чрез попълване на футболно досие Динамо и се приемат до 29 април 2022 г. Таксата за участие в събитието е в размер на 160 лева на дете за шестте тренировки без настаняване и 330 лева с настаняване (три нощувки) и пълен храноден. Записванията се приемат на телефони : 0889 10 04 15, 0888 88 11 02 и 0896 166 526.